PREISPITIVANJA, ŠTA NAM JE VAŽNO…?

PR 20200422 RS

Mediana grupa je uradila istraživanje o aktulenoj situaciju u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Želeli smo da proverimo kao su se građani ovih država snašli u ovim vremenima.

GRAF 1: Molimo Vas ocenite svoje slaganje sa sledećim tvrdnjama… Srbija

20200522 graf 1 srbija

Skoro 60% stanovnika Srbije smatra da im je izbijanje korona virusa pomoglo da više cene ono što već imaju. Veći procenat građana 39%, smatra da su se druge države bolje snašle u krizi izazvanoj korona virusom. Trećina građana veruje da Vlada republike Srbije donosi ispravne odluke za Srbiju. Sa druge strane, skoro polovina njih smatara da Vlada nije spremna za buduće globalne izazove koje je čekaju nakon završetka epidemije.

GRAF 2: Molimo Vas ocenite svoje slaganje sa sledećim tvrdnjama… Slovenija

20200522 graf 2 slovenija

Tek nešto više od trećine građana Slovenije veruje da njihova Vlada donosi ispravne odluke za državu, dok svaki drugi građanin Slovenije smatra da se njihova država dobro nosila sa krizom izavanom korona virusom.

GRAF 3: Molimo Vas ocenite svoje slaganje sa sledećim tvrdnjama… Hrvatska

20200522 graf 3 hrvatska

Isto kao i građani Srbije i Slovenije, i u Hrvatskoj su građani shvatili da su im važne sitnice koje život znače. Skoro trećina građana Hrvatske veruje da je njihova vlada spremna da se nosi sa budućim globalnim izazovima, dok svaki četrti građanin veruje da su se druge države bolje snašle sa situacijom izazvanom virusom COVID-19.

Istraživanje je sprovedeno između 15. i 18. maja 2020 u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji korišćenjem online (CAWI) metode pomoću našeg Web Panela. U istraživanju je učestvovalo 1554 osobe starosti 18 i više godina. Podaci su reprezentativni prema polu, starosti i regionu.

Verujemo u važnost informisanja javnosti o svim situacijama. Zato se istraživanja koja nam pokazuju trenutnu sliku stanja među stanovnicima Hrvatske, Slovenije i Srbije, sprovode pro bono i uvek nagrađujemo naše paneliste za njihovu saradnju, trud i iskrenost.

Naslovna slika: mapchart.net
Podeli:

Članci