POŠTUJMO UPOZORENJA I OSTANIMO KOD KUĆE

korona

U okviru istraživanja o percepciji trenutne situacije u Srbiji u saradnji sa panelistima Mediana Adrie, postavili smo nekoliko pitanja. Istraživanje je sprovedeno od 22.3. do 24.3.2020, a učestvovalo je 506 punoletnih građana Srbije. Uzorak je reprezentativan prema polu, starosti i regionu.

Na postavljeno pitanje da li smatraju da su mere za suzbijanje epimidemije koronavirusa prikladne, više od polovine građana Srbije (55%) se slaže da su mere dovoljne, dok se trećina složila da su mere preblage i da je potrebno preduzeti još mera. 11% njih je izjavilo da smatraju mere prestrogima.

kornona

Na pitanje da li se dosledno drže preporuke da ostanu kod kuće, njih 78% je odgovorilo potvrdno, što ukazuje na opštu svest o težini novonastale situacije.

korona

Takođe, zanimalo nas je da li zaposleni građani imaju mogućnost da rade kuće. Takvih je nešto više od trećine (36%), dok 57% zaposlenih građana Srbije ističe da im priroda posla to ne dopušta.

korona

Za zaključak pitali smo punoletne građane Srbije šta ih najviše brine. Njih 55% se složilo oko brige kada će se epidemija završiti, dok trećinu ispitanika brine gubitak prihoda usled novonastale situacije. Pored ovoga brine ih strah od zaraze rizične populacije, a zatim i osećaj da su bespomoćni u borbi protiv ovog nevidljivog neprijatelja.

korona
korona
Podeli:

Članci