Vijesti

Prisutnost

 Slovenija od 1992. godine
Hrvatska od 1995. godine
Albanija (Mediana sh.p.k.) in
Srbija (Mediana Adria) od 2007. godine
Makedonija (Mediana Marketing solutions) od 2011. godine

Upravljanje robnim markama


Nudimo istraživanja koja podržavaju razvoj, pripreme i implementacije strategije brenda:

 


Pozicioniranje brenda

Velika tržišna konkurencija, zahteva tačno pozicioniranje brenda u odnosu na konkurenciju. Na taj način kompanija upoznaje svoje kupce kao i kupce konkurentnih proizvoda/usluga, što joj omogućava da prilagodi svoju ponudu.


Ocenjivanje tržišnog potencijala i tržišnih mogućnosti

Ocena tržišnog potencijala i uticaj konkurencije je od velikog značaja za procenu tržišnih mogućnosti novog proizvoda/usluge. Tržišni potencijal je pozitivno povezan sa celokupnim tržišnim potencijalom i negativno povezan sa intenzitetom konkurencije.

Upotreba i pozicija

Procena tržišnog potencijala i pozicioniranje proizvoda/usluga, omogućava bolje zadovoljenje potreba i donošenje boljih poslovnih odluka.


Razvoj proizvoda/usluga

Novi proizvodi predstavljaju veliku investiciju za kompaniju. Zato je preporučljivo da pre svega proverite znacaj i atraktivnost proizvoda. Uprkos uspehu brenda u inostranstvu, neopohodno je uzeti u obzir kulturna uslovljavanja i u skladu sa tim prilagoditi proizvod.

Testiranje ambalaže, izgleda, sadržaja proizvoda

Novi proizvodi predstavljaju veliki korak kako za proizvođača, tako i za potrošače.Da bi na početku znali koja je njihova ciljna grupa i kako bi i drugi proizvodi bili provereni, preporičljivo je testiranje novih koncepata, poput ambalaže, izgleda, sadržaja, osobina, oblika u zavisnosti od vrste proizvoda. 

Elastičnost cene

Kako podesiti optimalne cene za opstanak i rast preduzeća, poslovna strategija i tržišne situacije, jesu glavni izazovi za preduzeće. Istraživanja elastičnosti cene je ključno pri određivanju strategije cena.


Touchpoints

Mediana Touchpoints predstavlja napredan pristup u merenju učinka kroz sve komunikacijske kanale. Istraživanje odgovara na pitanja kako pojednostaviti i optimizirati komunikacijsku strategiju, kako poboljšati koordinaciju među različitim medijima i kako smanjiti ali i racionalizovati troškove oglašavanja.